VV – Volčiči in volkuljice

Volčiči in volkuljice – VV – so druga najmlajša skavtska starostna skupina. V to skupino spadajo otroci od 3. – 5. razreda osnovne šole. Je skupina, kjer otroci prek igre spoznavajo osnove skavtskega življenje, hkrati pa s pomočjo volčjih zakonov in volčje obljube razvijajo čut in odgovornost do  sočloveka, narave in svoje okolice. Rdeča nit srečanj je Knjiga o džungli (J. R. Kipling). To je zgodba, ki govori o odraščanju dečka Mavglija, ki se je pred hudobnim tigrom Širkanom v volčji brlog, kjer so ga prijazno sprejeli Oče volk, Mama Rakša in njuno krdelo. Mavgli je skupaj z volčiči iz krdela rasel in postal pogumen ter spreten mladenič.

Volčiči in volkuljice sestavljajo krdelo. Sestavljajo ga tako dečki kot tudi deklice. Krdelo se glede na program po potrebi lahko razdeli na manjše skupine, ki se imenujejo gruče.

Volčiči in volkuljice se srečujejo na srečanjih enkrat tedensko. Pozimi gredo na zimovanje, poleti pa na poletni tabor, ki je navadno še posebej domišljijsko obarvan. Tu se namreč krdelo skupaj s svojimi voditelji lahko prelevi npr. v gusarje, smrkce, indijance…

Krdelo ima tudi svojo obljubo, dva zakona, svoje geslo in pozdrav ter svojo molitev. Ko so volčiči dovolj stari, napredujejo v naslednjo starostno skupino – k izvidnikom in vodnicam.

 

Če se nam želiš pridružiti izpolni prijavo.