Tabor mlajšega klana (mPP) 2022: Vrhnika – Bled

Mlajši klan se je v soboto 25. 6. 2022 odpravil na tabor. Zbrali smo se pred župniščem na Vrhniki, od tam pa smo se odpravili peš proti Žirem. Spremljal nas je tudi sopotnik in vsak dan smo spoznavali novo osebo z drugačno življenjsko zgodbo. Čez dan smo se pogovarjali o tej osebi ter razmišljali o njegovi situaciji, dilemah ali odločitvah, ki jih mora narediti v svojem življenju.

Naslednji dan smo se odpravili poti Kopačnici in se ustavili pri naravnem bazenu. Tam smo se kopali in si pripravili kosilo. Sledila je sveta maša in srečanje s klanom iz Poljanske Doline 1. Skozi različne igre smo se spoznavali člane drugega stega in se malo podružili.

Pot smo naslednji dan nadaljevali do Dolenjih Novakov, kjer smo si ogledali Partizansko bolnico Franjo. Naslednji dan nas je prebudil alarm, saj smo se zbudili v svet Ukrajinske vojne. Odpravili smo se na izhode. Nekatere je pot na varno peljala mimo Soriške planine, nekatere pa čez prelaz Bače, vse do Bohinjske Bistrice, kjer smo se zopet zbrali na varnem.

Pot nas je naprej vodila mimo Bohinjske Bele do Bleda, kjer smo se ohladili v Blejskem jezeru in obiskali tudi pustolovski park na Straži. Vse dni tabora so nas prijazni ljudje sprejeli in nam ponudili prenočišče na senu pod streho, zadnjo noč pa smo se odločili prespati na travniku.

V petek, 1.7.2022 smo prehodili še zadnje kilometre do Lesc, kjer smo odšli z vlakom do Ljubljane in nato z avtobusom do Vrhnike. Pri župnišču je prav vsak prejel svojega sopotnika. Imeli smo se super in smo zelo uživali!