DAN SPOMINA 2022 – PRIDRUŽI SE NAM TUDI TI!

Skavti po celem svetu 22. februarja tradicionalno praznujemo rojstni dan našega ustanovitelja Roberta Baden-Powella. Dan spomina je vedno dober dan in dobrih dni ni nikdar preveč, zato bomo letošnje praznovanje začeli že v začetku februarja. Do 22. bomo tako nabrali že kopico dogodivščin, novih spominov in dobrih del.

K sodelovanju vabimo tudi vas!

Po celi Sloveniji bomo postavili točke, na katerih se nas bo s svojimi modrostmi spomnil Robert Baden-Powell, vsebovale pa bodo tudi spodbudo za aktivnost ali izziv, ki bo nekomu polepšal dan. Dedku, mami, prijateljem, Bogu in popolnim neznancem. Sigurno tudi vam!

S svojo družino in prijatelji ste vabljeni, da med 1. in 22. februarjem osvojite štiri točke (cca. 1h peš izleta v eno smer), ki jih je pripravil naš steg in izpolnite izzive.

Kako torej sodelujete? 

– na zemljevidu pogledate, katere 4 točke je pripravil naš steg Vrhnika 1 in si izberete, s katero boste začeli svojo pustolovščino. Zemljevid bo od 1. februarja naprej na voljo na spletni strani: https://izzivajuzivaj.si/dan-spomina/ 

– podate se na izlet do izbrane točke, kjer najdete QR kodo in jo poskenirate (QR kode bodo aktivne od 1. februarja naprej. Če kode slučajno ne bi bilo na točki ali je ne najdete, nas o tem obvestite, otroci pa se naj kot dokaz slikajo in pošljejo sliko na skvo.vrhnika1@gmail.com)

– na povezavi najprej preberete Bi-pijevo zgodbo in izziv, nato izziv opravite

– vpišete se v obrazec, da vas ‘pofočkamo’, zelo pa bomo veseli, če nam pošljete kakšno sliko, objavite kaj na Facebook ali Instagram in nas označite (#danspomina22 #spomnisename @Argonavti – skavti z Vrhnike @Skavtinjeinskavti @skavti_z_vrhnike @skavti_slovenija), da vas lahko spremljamo

– spremljate števec izzivov na spletni strani in se počutite krasno, da ste del te zgodbe (: 

Skavti, ki bodo osvojili vse 4 točke (mlajši veji BB in VV vsaj 3), bodo za sodelovanje prejeli tudi našitek.

Spodbujamo vas, da se od doma odpravite z vrečko za smeti in zaščitnimi rokavicami. Ob poti boste tako lahko pobrali smeti in pustili svet za spoznanje lepši, kot ste ga prejeli. Pohodniki, ki bodo prišli za vami, vam bodo sigurno hvaležni, narava pa tudi!

Opominjamo pa vas tudi, da se na pot vedno odpravite pripravljeni glede na takratne razmere (pohodni čevlji, primerna oblačila, topel čaj, dereze, …)

Vabljeni skavti in tudi tisti, ki niste skavti!

Se vidimo 1. februarja!

vrhniški skavti